3 Step IT:n perustajat sijoittivat Elcolineen

Elcoline Group toteutti huhtikuun alussa suunnatun osakeannin, jossa yhtiön sijoittajiksi tulivat kiertotalouden edelläkävijäyritys 3 Step IT:n perustajat Jarkko Veijalainen ja Marko Sjöman.
”Elcolinen vahva palveluosaaminen sekä tahtotila asiakassuhteiden ja oman henkilökunnan laadukkaaseen kehittämiseen toivat mieleen oman yrittäjätaipaleen onnistumiset ja haasteet kasvun eri vaiheissa. Keskustelu perustajayrittäjien ja uuden toimitusjohtajan kanssa sai meidät vakuuttuneeksi, että haluamme omalta osaltamme auttaa Elcolinen kasvutarinan rakentamisessa”, kertoo 3Step IT:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen.

Sijoittajat viisivuotisstrategian tukena

Suunnattu osakeanti tukee Elcolinen kasvustrategiaa ja tuo yhtiöön uutta liiketoimintaosaamista.
”Veijalainen ja Sjöman ovat todella kokeneita liiketoimintaosaajia, jotka tuovat pääoman lisäksi yhtiöön uutta tietotaitoa. Heidän osaamisensa tukee Elcolinea kasvutavoitteiden saavuttamisessa ja yrityksen toiminnan kehittämisessä sekä hallitustyössä”, kertoo Elcolinen tuore toimitusjohtaja Leif Backman.
Uusien sijoittajien mukaan tulo on konkreettinen askel kohti Elcolinen syksyllä julkaiseman viisivuotisstrategian toteutumista. Yhtiön päämääränä on hankkia 1000 työntekijää ja 100 miljoonan euron liikevaihto seuraavan viiden vuoden aikana.

Elcolinen havaintojen mukaan ostokäyttäytyminen on murroksessa teollisuuden alalla ja palvelut halutaan ostaa keskitetymmin.
”Haluamme olla aktiivinen toimija, joka kehittää moderneja toimintamalleja ja myös uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja teollisuusasiakkaiden tarpeisiin. Sijoittajat tuovat meille resurssia, jonka avulla pystymme tarjoamaan yhä kattavammin kaikki palvelut yhdeltä luukulta”, Backman sanoo.

Elcoline Group on vuonna 2002 perustettu teollisuuden urakointi- ja kunnossapitoalan yritys, joka tuottaa muun muassa sähkö- ja automaatioasennuksia, LVI-asennuksia, instrumentointia, paineenalaisten putkistojen hitsausta, mekaanista asennusta, sekä edellä mainittujen alojen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita. Konsernin liiketoiminta jakaantuu neljään operatiiviseen tytäryhtiöön: Elcoline Plant Service Oy, Elcoline Construction Oy, Elcoline Piping Oy ja Elcoline Oy. Asiakkaita ovat kansainväliset teollisuusyritykset muun muassa kaivos-, kemian- / petrokemian-, pulp and paper-, energian tuotannon-, meri-, metalli- ja rakennusteollisuuden toimialoilla. Elcoline työllistää noin 200 ammattilaista sopimuskohteissa ympäri maailman. Vuonna 2018 liikevaihto oli 20M€.

Viimeisimmät uutiset

Elcoline Group, yrityskaupat

Teollisuuden kunnossapitopalveluja tarjoava Elcoline Group vauhdittaa kasvuaan ostamalla voimalaitoskattiloiden valmistus-, asennus-, ja kunnossapitotöihin erikoistuneen SVS Supervise Service Oy:n.

Lue artikkeli